Политиката на Бугарија кон Северна Македонија останува непроменета, рече привремениот бугарски премиер Стефан Јанев во речиси едночасовното интервју за БНТ.

Како што јави дописникот на МИА од Софија, според Јанев, Бугарија многу добро го соопштила својот став пред бугарското општество во однос на позицијата кон Северна Македонија, но не и пред партнерите од ЕУ.

Јанев, исто така, рече дека пред да ја преземе преодната влада во мај оваа година, позицијата не била јасно соопштена. Нема да отстапиме од нашата позиција, изјави премиерот на Бугарија Стефан Јанев.