Очекувам одбрана на бугарскиот интерес, рече Радев пред состанокот на Коалицискиот совет во Софија

Бугарскиот претседател, Румен Радев, очекува на вечерашниот коалиционен владин совет посветен на односите со Македонија, да се следат одлуките на Советодавниот совет за национална безбеднос кои...

Гаши: Сакав да заминам од политиката но имам доверба од активисти и пријатели кои не можам да ги изневерам

Доброволно ќе заминам од политиката, но не можам да го предадам аманетот на моите пријатели и активисти, изјави претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, во вечерашното гостување...

Ивановска: Законот не ослободува од одговорност злоупотреба на позиција во вонредна состојба

Директорката на Државната Комисија за спречување на корупција во интервју за МИА порачува дека е потребна повисока свест за прекин на опасната спирала на корупција, а доколку се најдат во таква немила состојба, граѓаните да не бидат неми набљудувачи на коруптивно однесување мислејќи дека тоа не ги допира