Кај застреланиот напаѓач кој се обиде од обезбедувањето на аеродромот „Орли“ во Париз да одземе оружје не биле пронајдени експлозивни направи, соопшти француската полиција.

Од полицијата додадоа и дека истото лице пред инцидентот на аеродромот, ранило полицаец во Париз и дека на полицијата и бил познат како радикалист.

Безбедносните проверки на Аеродромот се уште се во тек, а патниците се евакуирани. Од „Орли“ засега нема ниту полетувања, ниту пак слетувања на авиони. Полицијата апелира граѓаните да го избегнуваат регионот околу аеродромот и да не го преминуваат безбедносниот периметар, за акцијата да може да се одвива непречно.