Од Кривичниот суд денеска преку соопштение се пожалија на однесувањето на специјалните обвинителки Катица Јанева и Фатиме Фетаи кои ја обвинија судијката Татјана Михајлова дека направила интелектуален фалсификат со пишување невистини во записникот од второто подготвително рочиште.

„Во досегашното 72 годишно постоење на Основниот суд Скопје 1 не се памети вакво однесување и непочитување  на Јавен обвинител во судница, како кон судот, судската власт така и кон судијата кој ја води постапката како што присутните можеа да го видат на денешното судење по предметот на  СЈО за кривичното дело Насилство во Општина Центар“, пишува во соопштението на судот.

Целото соопштение на судот можете да го прочитате на овој линк.