Во втората изборна единица СДСМ со својата понуда е фаворит и сигурен победник на овие локални избори. Во втората изборна единица одиме на победа во Куманово со Оливер, во Арачиново со Миликие, во Старо Нагоричане со Жаклина во Чучер Сандево со Сашко, а во општина Липково одиме со најдобра понуда на советнички листи,рече на вечерашниот митинг во Битола со кој стартува изборната кампања за локалните избори на СДСМ и коалицијата, Бојан Маричиќ.
Огромен дел од општините во нашата земја во изминатите четири години беа во рацете на кадри од СДСМ. Се работеше вредно и напорно, во целосна координираност со централната власт, додаде тој.
Таа силна динамика мора да продолжи и ќе продолжи и по овие локални избори. Само со СДСМ е сигурен развојот на општините, само со СДСМ е сигурен напредокот на државата и дома и надвор. Понудата на СДСМ е понуда за стабилни општини и сигурна држава, рече Маричиќ пред Битолчани.