На 01.07.2022 во 01.00 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, жена од Скопје пријавила дека на 30.06.2022 околу 23.00 часот во двор од куќа на подрачјето на Ѓорче Петров, поради нарушени односи, била физички нападната од нејзиниот сопруг П.Т..

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.