(Фото) Тензии и турната заштитната ограда: Демонстрантите сакаат да влезат во Владата

Големи тензии се случуваат моментално пред Владата на Република Македонија каде демонстрантите ја пробија заштитната ограда и се обидуваат да влезат во Владата. Тие ја убедуваат...

Владата го објави Францускиот предлог на македонски јазик, не и протоколот меѓу Скопје и Софија

Со цел транспарентно информирање на јавноста, Владата денеска на официјалната веб страна интегрално преведен на Македонски јазик, го објави европскиот предлог. • Министерски состанок на меѓувладината конференција...

Калина Гривчева-Старделова доби уште еден мандат да управува со Лекарската Комора

Доктор Калина Гривчева-Старделова попладнево доби доверба од членовите на Лекарската комора да управува со еснафското здружение уште четири години, објави „Фокус“. Д-р Гривчева-Старделова добила 51 глас,...