При денешната посета на општина Кисела Вода во рамките на активноста „Промените се случуваат, секогаш со народот“ претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во однос на однесувањето на Талат Џафери во Собранието истакна дека Џафери ги навредил мајките на вработените во Собранието и не разбира зошто нема реакција поради тоа.

„Па се срамам што го познавам тој човек вака да ви кажам отворено, се срамам што ете така животот ме натерал да го запознам тој човек бидејќи таму се навредува мајката на вработените кои што можеби се Македонци кои што се Албанци, Турци, Срби, Власи, Бошњаци, не е битно тој така ја навредува мајката. И тоа така помина. Ниту одговорност, ниту некој нешто кажа, ниту пак медиумите тоа вака морам да признам го ставија на едно високо ниво. Aко некој човек има проблем со себе, и со својот нервен систем има посебни институции кои што се грижат за тоа. Парламентот и вработените таму не се место каде што некој треба својот нервен систем да го лечи. Се срамам што воопшто познавам такви луѓе во мојот живот поради природата на мојата работа“, рече Мицкоски.