Ова попладне скопскиот региион е зафатен од најсилното невреме годинава, и едно од посилните во изминативе години. Силни електрични празнења се забележани во периодот помеѓу 17 и 19 часот и достигна бројка околу 800 (за целото скопско подрачје)., објави Метеопро.

Невремето е пропратено со силен ветер, интензивен дожд кој непрекидно врне веќе околу 1 час. Природата на ова невреме е таква што облачните ќелии се обновуваат една зад друга, па оттаму е и долготрајноста на ова невреме.

Делови од Скопје се без струја, а многу улици се поплавени.

13912389_1241850395833419_4929132002785624034_n 13925279_10208768496463312_5672477441410008827_n (1) 13932851_1162245983861024_6420372267010553312_n 13887062_10202148989042091_2421320157672388585_n