НОВА ТВНОВА ТВ
  • НАСЛОВНА
  • ВЕСТИ
  • ЗУМ
  • УДАРНО
  • ИЗБОР
  • ТЕМА
What's Hot

Интервју со Павле Гацов: Малите економии имаат мал број алтернативи за справување со американскиот економски протекционизам

April 7, 2025

Интервју со Мирче Јовановски: Последиците од царините на САД – губење работни места и странски инвестиции и намален извоз

April 3, 2025

Интервју со пратеничката на СДСМ Славјанка Петровска: Ни треба повеќе храброст но не во ветувањата туку во исполнувањата

March 25, 2025

Subscribe to Updates

Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

НОВА ТВНОВА ТВ
  • НАСЛОВНА
  • ВЕСТИ
  • ЗУМ
  • УДАРНО
  • ИЗБОР
  • ТЕМА
НОВА ТВНОВА ТВ

Најдобри угостителски објекти во Скопје за 2021 година: „Пелистер“, „Дебар маало“, ДISTRIKT BAR &KITCHEN и Mr. Jack победници по категории

0
By Sashko on December 3, 2021 ПОЛИТИКА
СПОДЕЛИ
Facebook Twitter LinkedIn Email

Град Скопје и Агенцијата SWOT Research, агенција за анализа на квалитетот на услугата, по 14-ти пат го реализираа проектот „Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите“ во главниот град.

Најдобри угостителски објекти во Скопје за 2021 година, во четирите категории се:

Категорија ресторани

1 место: Пелистер

2 место: FOUR

3 место: CARPE DIEM

Категорија гостилници

1 место: Дебар маало

2 место: Градска кафеана – Кај Јоле

3 место: Дукат

Категорија Lounge и мезе барови

1 место: ДISTRIKT BAR &KITCHEN

2 место: Public room

3 место: SOUL KITCHEN

Категорија кафулиња

1 место: Mr. Jack

2 место: CHILLIN’ BAR

3 место: DEUS

Агенцијата ангажираше тајни купувачи, избрани по случаен избор во трката за Најдобар угостителски објект во 2021 година, кои ги посетија угостителските објекти, а потоа следуваше сумирање на резултатите. Најдобрите угостителски објекти се избираат по пат на независни и објективни тајни купувачи, при што беа посетени 173 угостителски објекти, соопшти Град Скопје.

Квалитетот на услугата се оценуваше според девет елементи:

  1. Прв контакт – (поздравување и упатување кон место за седење, приоѓање на келнерот, поздравување)
  2. Хигиена на објектот – (чистота на простор, маси, чаршафи, столови, прибор, мени)
  3. Ковид критериуми – (носење заштитна маска, растојание на маси, средства за дезинфекција)
  4. Тоалет – (хигиена на простор и санитарии, бришачи, заклучување, закачалки)
  5. Амбиент – (осветлување, температура, миризба, музика)
  6. Услуга на келнерите – (љубезност, проактивност, волја да се излезе во пресрет, посветеност, однесување)
  7. Општа услуга – (асортиман, соодветно послужување, време на услужување, издавање фискална сметка)
  8. Квалитет на храната – (свежина, количина, вкус)
  9. Завршен контакт – (заблагодарување и отпоздравување)

Од Град Скопје соопштија дека и оваа година доделувањето на плакетите се одржа согласно протоколите за ковид-19, односно со ограничен број на лица, со цел заштита и превенција од ширење на вирусот.

Избор Македонија Скопје угостителски објекти
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email
ТИКЕР

Гром удри во фудбалери – 11 играчи повредени

August 3, 2025

Постапките на Трамп убиваат, а љубовта спасува животи“, кажаа на Парадата на гордоста во Амстердам

August 3, 2025

Потврдена е првостепената пресуда против претседателот на Република Српска

August 1, 2025

Германија ќе испорача два системи „Патриот“ на Украина како дел од договорот со САД

August 1, 2025

Протест во Шабац против рудникот за литиум

August 1, 2025
ФОКУС

Милановиќ ѝ забрани на хрватската армија да соработува со Израел

ВЕСТИ August 3, 2025

Претседателот на Хрватска Зоран Милановиќ ја повика хрватската влада да ја прекине трговијата со оружје…

Честитки од државниот за Илинден

August 2, 2025

Одбележување на Илинден во Крушево, Пелинце и Скопје

August 2, 2025

Кијив: Ден на жалост по смртоносниот напад во кој загинаа најмалку 28 лица

August 1, 2025

Претплати се на е-билтенот на НоваТВ

Добиј ги последните вести на твојата е-адреса.

CIVICA
Facebook
  • Редакција
  • Маркетинг
  • Политика на приватност
© 2025 НОВА ТВ

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.