Министерството за здравство информира дека на територија на цела држава барем една доза вакцина примиле 27,5 отсто од граѓаните.
Вакцинирани со една доза вакцина по градови: Битола 38,9 отсто, Демир Хисар 30,9, Кичево 15,8, Ресен 39,8, Велес 31,0, Гевгелија 41,0, Кавадарци 43,5, Неготино 38,0,  Свети Николе 25,2,  Кочани 25,3,  Берово 30,9, Виница 24,5, Делчево 24,9, Пехчево 36,0, Куманово 21,2 Крива Паланка 23,9,  Кратово 18,9, Охрид 42,9, Дебар 17,3, Струга 23,1, Прилеп 30,3, Крушево 28,3,  Македонски Брод 18,2, Скопје 30,8, Струмица 19,4,  Валандово 30,6, Тетово 17,1, Гостивар 17,8, Штип 37,2,  Пробиштип 29,7, Радовиш 23,2