Сообраќајот на автопатот Велес-Скопје, кој претходно беше во прекин, во 14:30 часот е нормализиран, соопшти АМСМ.

Сообраќајот на овој автопат беше во прекин од 13:05 часот поради сообраќајка во тунелот кај Катланово.