Последниот биланс изнесува нови 1.261 случаи на ковид позитивни граѓани од 2.989 тестови. Бројката го опфаќа и изминатиот викенд. Од вкупниот број на позитивни, регистрирани се 295 реинфекции.
Најмногу заразени има во Скопје, Битола, Кавадарци и Прилеп. (Р.Н.)