На Клиниката за инфетктивни болести и фебрилни состојби почина 15 годишна пациентка од село Селце тетовско., информираат од Министерството за здравство.

– Пациентката со многу тешка клиничка слика е донесена на Инфективна клиника, откако 13 дена претходно била со симптоми на болеста. Пред да биде болнички лекувана, пациентката имала тегоби 10 дена, велат од министерството.

Според медицинскиот извештај, станува збор за исклучително тежок случај, со развиена тешка форма на болеста, пациентка е со обезитас.

– Епидемиолошката анкета е позитивна односно, според кажувањата на таткото на пациентката нејзината мајка е почината со Ковид 19, додаваат од ресорното министерство.