Наскоро ќе има само една вакцина за цел живот, јапонските научници пред револуционерен подвиг

Светот е пред третата година во борбата против коронавирусот, но добрите вести доаѓаат од Токио, Јапонија. Имено, тамошните научници забрзано работат на револуционерна вакцина која ќе гарантира доживотна...