Хрватска го отфрли обвинението за случајот “Раштански лозја”. Овој случај е повеќе од една деценија во Пула, а судот го држеше замрзнат бидејќи Бошкоски беше во затвор, пишува А1он.

Поранешниот министер истакна дека со оваа пресуда завршува дводеценискиот политички прогон против него. Бошкоски, по министерската функција мина низ неколку судски процеси поради кои речиси десет години беше во затвор.

Половина од затворските години беа во Хаг, половина кај нас за случајот “Кампања” за кој повторно се води судски процес, а Бошкоски докажува дека бил политичка жртва.