На втората Парада на гордоста, која денеска се одржува во Скопје, учествуваше и претседателот Стево Пендаровски со својата сопруга Елизабета Ѓоргиевска.

– Почит кон различностите. Да не ги стигматизираме и да не ги изолираме луѓето поради нивната сексуална ориентација. Секој има право на избор, напиша претседателот Пендаровски на Фејсбук.