Масовниот протест против одлуката на Иванов за аболиција, од канцеларијата на Иванов продолжи пред Собранието. Демонстрантите го пробија кордонот од полицајци и во моментот пред Собранието извикуваат„Нема првда, нема мир“ и „Робија“, јавува репортерката на НОВА Славица Филиповска.

Законодавниот дом го штитат специјалци во масовен број, а демонстрантите велат дека токму ова е домот од кој треба да извира демократијата. Во моментот е мирно, контра демонстрантите пред половина час ја напуштија локацијата и се упатија на Бихачка, па така е избегнат судир меѓу двете групи. Не се знае до кога ќе трае протестот, ниту дали демонстрантите ќе продолжат и на друга локација.