Јовески и Васиќ ги предлага СДСМ за судии во Уставен суд, а ВМРО-ДПМНЕ Климовски, Живковска, Секулоски

Актуелниот јавен обвинител Љубомир  Јовески,Татјана Васиќ, државен советник во Министерството за правда и Фатмир Скендер, актуелен судија и поранешен секретар на општина Центар Жупа, како што...

Мицкоски: Блокадата на Собранието не се прави за да се уцени Владата да распише предвремени избори

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Mицкоски најави нови чекори и кажа дека ова ќе потрае. Освен активната блокада, ќе имаат и други активности. Според него, имаме многу...

Седници на две собраниски комисии

Во Собранието денеска седници ќе одржат Комисијата за надворешна политика и Законодавно-правната комисија. Членовите на Комисијата за надворешна политика ќе дискутираат за Предлог-законот за ратификација на...

Заменик министерот за финансии ги повика пратениците побрзо да ги донесат предлог-законите за ДДВ и за акцизи

Со 92 гласа „за“, ниту еден „воздржан“, ниту „против“, Собранието го усвои дневниот ред од 67-та седница, на којшто се ставени две точки и тоа предлог-измените...

Собранието расправа за разрешување на пратеникот Фадил Зендели, опозицијата обвинува дека се крши Деловникот и Уставот ВИДЕО

Собранието денеска повеќе од два часа расправа за предлог одлуката за разрешување на членот на Комисијата за прашања на изборите и именувањата, Фадил Зендели од БЕСА....