На 27.јануари (сабота), во кафе книжарата „Магор“ ќе се одржи втората книжевна дружба и размена на прочитани книги, во организација на Фејсбук групата „Размена на книги/books exchange“.

Организаторите ги повикуваат сите љубители на пишаниот збор, да си ги донесат прочитаните книги и сите убави мисли поврзани со книгите, и да ги разменат  книгите за нови непрочитани.

Настанот и дружбата ќе започнат во 17 часот, без сиже и програма. Размената на книги ќе започне во 17:30 часот.

Правилото е дека никој не носи книги за кои знае дека нема да бидат интересни за размена и секој зема онолку книги колку што донел.