Британскиот министер за одбрана, Бен Валас, тврди дека Русија има намера да ја окупира цела Украина.

Валас за Скај њуз оцени дека руската армија не успеала да ја исполни целта на првиот ден од акцијата во Украина.

Британскиот министер за одбрана процени дека Русија изгубила повеќе од 450 војници во Украина првиот ден.