Велика Британија ѝ испраќа на Украина нова тура противтенковско оружје за одбрана од Русија

Велика Британија го зголемува снабдувањето со вооружени системи за Украина како „одговор на понатамошни акти на агресија од страна на Русија“, изјави денеска британскиот министер за...