Претставници на граѓанските организации денеска имаа за средбата со Мануел Сарацин, специјалниот пратеник на Сојузната Влада за земјите од Западен Балкан и амбасадорката на Република Германија во Северна Македонија, Анке Холштајн.

На средбата се дискутирало за процесот на ЕУ интеграцијата, Берлинскиот процес и актуелни општествено политички состојби и процеси.