Талибанците им забранија на жените да работат во невладини организации, со три исклучоци

Забраната на Талибанците за жени кои работат во невладини организации во Авганистан не се однесува на вработените во Обединетите нации, меѓународниот женски персонал и жените кои...

Сарацин и Холштајн на средба со македонските граѓански организации

Претставници на граѓанските организации денеска имаа за средбата со Мануел Сарацин, специјалниот пратеник на Сојузната Влада за земјите од Западен Балкан и амбасадорката на Република Германија...

Шкријељ: Ќе дадеме поддршка за секој предлог што значи заштита на антифашистичките вредности

Законот за здруженија и фондации навистина бара ревидирање, бидејќи станува збор за закон којшто е стар веќе десетина години. Апсолутно го поддржуваме правото на слобода на...

Первертираниот паралелизам во македонскиот НВО сектор

„Со веќе познатиот манир на вулгаризирање во граѓанското општество се воспоставија своевидни пандани на граѓански организации со цел, поништување на улогата што ја имаат невладините организации“