Здравко Савески, член на Президиумот на партијата Левица во интервју за НОВА говори за домашниот притвор во кој е веќе 15 дена по демолирањето на Канцеларијата на претседателот Иванов, дело кое не го сторил, како и за политичките притисоци кон него и неговата партија.