Савески: Трудовата инспекција веднаш да испита во МЗТ Леарница

Работниците во МЗТ Леарница работат прекувремено за еден месец, повеќе од колку што е утврдено според закон за на годишно ниво, рагираше денеска Здравко Савески од „Левица“ кој излезе на протестниот марш на работниците кои се во штрајк веќе 32 дена