Заради обилните врнежи во текот на изминатите 24 часа настана заматување на водата. Граѓаните да не ја користат за пиење или пак доколку се конзумира истата задолжително да се преврива, информираа денеска од Јавното претпријатие „Комуна“  од Општина Крушево.