Немаме однос кон водата како ресурс, загубите достигнуваат и до 60 отсто, вели Бислимоски

Четири регулаторни тела од регионот меѓу кои Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Северна Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора како и Асоцијацијата на...

Водата во Скопје безбедна за пиење

Водата во Скопје е безбедна за пиење, покажуваат анализите од примероците за физичко-хемиска и микробиолошка анализа земени од 42 мерни места во градот. Од Јавното претпријатие...

Скопјани трошат и над 300.000 метри кубни вода, да не се полеваат бавчи, апелира Водовод

Јавното претпријатие Водовод и канализација – Скопје апелира до скопјани рационално и внимателно да ја користат водата во деновите со екстремно високи температури. Особено да се...