Во центарот на Скопје вечерва се запали вентилација од оџак во зграда.

Ѕвонко Томески, командир на скопската бригада за противпожарна заштита вели дека пожарот е локализиран и нема опасност.

Тој апелираше вентилационите канали да се чистат на време.