Телевизијата открива дека Кадрим Мемеди е името на вториот возач, а неговиот син Бесар ексклузивно за БНТ изјави дека телото на неговиот татко било пронајдено во кабината за спиење. Не возел, но не е потврдено. Синот бил во Бугарија за да го препознае телото и се вратил дома. Тој вели и дека од списокот на преживеани во несреќата, кој не е на списокот за патници на „Беса транс“, има еден – со име Шади Науф ал Салех.

Репортерите на Бугарската национална телевизија БНТ го пронашле синот на вториот возач на автобусот кој, според тврдењето на синот, во моментот на трагичната сообраќајна несреќа на автопатот „Струма“ спиел во специјалната кабина за одмор на возачите, во средишниот дел на автобусот.

Телевизијата открива дека Кадрим Мемеди е името на вториот возач, а неговиот син Бесар, ексклузивно за БНТ, изјавил дека телото на неговиот татко било пронајдено во кабината за спиење. Не возел, но не е потврдено. Синот бил во Бугарија за да го препознае телото и се вратил дома.

Неговиот татко Кадри имал 54 години и повеќе од 20 години искуство како возач. Тој често патувал во Германија и Турција и ги знаел рутите. Автобусот бил технички исправен, вели неговиот син.

Бесар тврди дека „Беса Транс“ има сервис и во Турција. Неговиот татко заминал во четвртокот, а во петокот веќе бил во Турција.

Кадрим во петокот оттаму му се јавил на синот. Во автобусот не дозволувал патници со опасен багаж – ниту со пиротехнички средства, ниту со гориво.

Автобусите биле стари 3 години и технички исправни, според Бесар.

Од списокот на преживеани во несреќата, според Бесар, кој не е на списокот за патници на „Беса транс“ има еден – со име Шади Науф ал Салех.