Во „Тема на неделата“ на Радио Слободна Европа овојпат за тоа дали може да има подобрување на снабдувањето со лекови во земјава со оглед на тоа што некои од лековите се или прескапи или пак, ги нема. „Ние сме мало државиче, не треба да се штеди толку на здравството“, порачува една скопјанка.