Одбраната со завршни зборови: На 27 април имаше насилство, но не и загрозување на безбедноста

Судот го одби барањето на одбраната за враќање на судењето за организаторите на 27 април во главна расправа. Ваквото барање следува откако во завршните зборови на...

Сведок за „27 април“: Влегов во Собрание за да бидам виден од луѓе од партија

Имаше луѓе од партија кои мораше да ме видат, бидејќи ми помогнаа при вработувањето, па моето присуство требаше да биде како благодарност, рече Антонио Кочков, кој покрај покрај техничкиот премиер Оливер Спасовски, се појави во Кривичниот суд во својство на сведок за настаните во денот пред три години познат и како „крвавиот четврток“. За протестите „За заедничка Македонија“ била креирана група на Вибер

Спасовски за „27 април“: Вељаноски не прифати расправа за избор на претседател на Собрание

Техничкиот премиер во својство на сведок во Кривичниот суд нагласи дека за предлогот имал поддршка од над десет пратеници, а претседателот на Собранието, по Деловник морал да го стави таквиот предлог на гласањ

Давидовиќ: Партискиот врв ја презел командата на МВР на 27 април

Адвокатот на обвинетиот Александар Василевски Нинџа, чија одбрана денеска на судењето за 27 април откри нови моменти за тоа како бил организиран упадот во Собранието,  Звонко Давидовиќ рече дека по одбраната на неговиот клиент станува јасно дека ланецот на командување на МВР на 27 април бил преземен од партиски луѓе.

Сите насоки за 27 април доаѓале од штабот на ВМРО ДПМНЕ, тврди Нинџа

Билјана Бришкоска му се јавила на Вељаноски да се отворат вратите од Собранието сведочеше во судот обвинетиот Александар Василевски Нинџа. Тој кажа дека сите насоки за 27 април доаѓале од штабот на ВМРО ДПМНЕ