Четири федерации добија 240.000 евра од Игрите на среќа

Агенцијата за млади и спорт (АМС) насочи 5,2 милиони денари за ракометарите, по 4 милиони за фудбалерите и за кошаркарите и 1,5 денари за каратистите како поддршка на нивните настапи на меѓународната сцена, но и за организација на меѓународни натпреварувања чиј домаќин е Македонија