Седумдесет германски полицајци повредени во демонстрациите против проширување на рудник за јаглен во Луцерат

Околу 70 полицајци се повредени во судирите со илјадници демонстранти за заштита на животната средина кои се спротивставија на проширувањето на рудник за јаглен во западна...