Интервју со д-р Александар Станков: Од обдукцискиот наод за Денис Тот може да произлезат многу прашања во судскиот процес

Врз нас се врши огромен притисок од јавноста околу извештајот од обдукцијата. Меѓутоа потребно е да разберете дека се поминати само три недели од настанот и...

Судска медицина ги чека хистопатолошките и токсиколошките анализи за починатиот Денис Тот

Обдукцискиот извештај за причините за смртта на 28-годишниот ракометар на РК Бутел, Денис Тот, се уште не е комплетно завршен, се чекаат токсиколошките и хистопатолошките анализи,...

Обдукцијата на 15 тела заврши: Oсум жртви во пожарот се жени, шест се мажи, идентификувана е и почината девојка пред пожарот

И директорот на Институтот за судска медицина, д-р Александар Станков,  информираше дека е завршена обдукцијата на 15 тела, меѓу кои и на помлада пациентка, чиешто тело...