Охридски пливачки маратон: Германецот Стуџински најбрз до пристаниште

„Климе Савин“ патеката од „Свети Наум“ до градското пристаниште, во должина од 30 километри, тој ја мина за 5:15,14 часа за прва победа во водите на Охридското езеро. Втор беше Евгениј Поп Ацев од Македонија, трет Аргентинецот Гилермо Бентола. Италијанката Барбара Поцобон со најдобро време кај девојките