Анализа на проф.д-р Марјан Ѓуровски: Што по бугарските избори и македонските парламентарни случувања

Македонската политичка криза ќе биде пречка за решавање на спорот со Бугарија и ЕУ интеграциите Бугарија на изборите избра нов пат и продолжување на промените.  Новиот...

Прогноза на „Франкфуртер Алгемајне Цајтунг“: Никола Димитров ќе биде технички премиер

Германскиот весник „Франкфуртер Алгемајне Цајтунг“ (ФАЦ), во анализа на политичките случувања во земјава по локалните избори и оставката на Зоран Заев од функциите претседател на Влада...

Во Хрватска прво анализа на антитела кај вакцинираните, па воведување трета доза вакцина

Според имунологот проф. Златко Тробоњача, концентрацијата на антитела постепено се губи, во просек десет месеци по болеста е преполовена, а по вакцинацијата постепено се намалува, иако...

„Дер Стандард“:Од цел Западен Балкан само владата на РСМ веродостојно напредува со реформите

Северна Македонија во моментов е блокирана од Бугарија од чисто националистички причини, но добива премалку поддршка од државите на ЕУ, иако е единствената земја во регионот...