Падна владата на Чешка: Премиерот Андреј Бабиш поднесе оставка по поразот на изборите

Владата на Андреј Бабиш, по исходот на парламентарните избори, поднесе оставка, но останува да управува со земјата додека победниците – коалицијата на конзервативци, демохристијани и либерали...