Топката за Нанев во мрежата на колегите: Судија не смее да го користи угледот за задоволување на приватните интереси!

Откако топката за одговорноста на судијата и претседателот на судот во Кавадарци Лазар Нанев кој заедно со обвинителката Фатиме Фетаи и министерот за правда Никола Тупанчевски...

Антикорупциската комисија бара Обвинителството да отвори постапка против екс градоначалникот Георгиевски и актуелниот Садики

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе покрене иницијатива за поведување постапка за кривично гонење во Основното јавното обивнителство против поранешниот градоначалник на Општина Гази...

Антикорупциска бара Обвинителството да отвори истрага за луксузниот подарок на Рашковски, возило во вредност од над 50.000 евра

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе поведе иницијатива за утврдување одговорност за Драги Рашковски до Јавното обвинителство за организиран криминал и корупција, за незаконито...

Ивановска: Од новите пратеници ќе бараме да донесат Закон за потекло на имотот

Оној кој се стекнува со имот, не секогаш го запишува на свое име. Од новите пратеници ќе бараме да донесат Закон за потекло на имотот, изјави претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, Билјана Ивановска во интервју за „Слободен печат“

Врховниот суд и одговори на Антикорупциска: Ние сме независни и работиме законски

Врховниот суд постапува во согласност со Уставот, законите, меѓународните ратификувани договори, како и праксата на Европскиот суд за човекови права во Стразбур – пишува во одговорот...