Адвокатот Глигорие Ќатоски бара Уставниот суд да`и пресуди на апанажата: Политичката елита да покаже солидарност во криза!

Адвокатот од Струга Глигорие Ќатоски, поттикнат од прекршувањето на темелните вредности на владеењето на правото и принципот на еднаквост на сите граѓани пред Уставот, пред две...

39 пратеници поднеле барање за апанажа

Досега 39 пратеници од минатиот парламентарен состав  поднеле барање за апанажа до Собранието, односно исплата на плата по завршување на мандатот, објави „Макфакс“. Комисијата за прашања...

39 експратеници побарале апанажа

39 пратеници од поранешниот состав на собранието поднеле барање за апанажа која треба да им ја одобри новата собраниска Комисија за избори и именувања. Од вкупно...