Судски совет: Апелацискиот суд не ги запазил роковите за „Таргет-Тврдина“, „Трезор“, „Транспортер“ и „Алфа“ 

Судскиот совет на денешната 427 седница го разгледа и усвои извештајот од работната посета на Апелациониот суд Скопје, во којшто е утврдено дека не се запазени...

Апелацискиот суд за одлуката за Мијалков: Има неусогласеност меѓу пресудата и образложението, и меѓу утврдените факти и доказите

Советот на Апелацискиот суд Скопје информира дека првостепената пресуда за предметот познат како „Таргет-Тврдина“ е укината поради сторени суштествени повреди на одредби на постапката од Законот...

Апелацискиот суд ја укина пресудата за „Таргет-Тврдина“, Мијалков се враќа на ново судење, но делото може и да застари

Апелацискиот суд во Скопје ја укина пресудата за предметот „Таргет-Тврдина“ од февруари во 2021 година, а жалбата на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал...

Вишото јавно обвинителство предлага да се одбијат сите жалби на обвинетите за незаконското масовно прислушување

Јавниот обвинител од Вишото јавно обвинителство – Скопје, Елвин Вели, на денешната јавна седница во Апелацискиот суд предложи да се одбијат сите жалби поднесени од обвинетите...

Укинат куќниот притвор за Трајко Вељаноски осуден во случајот „Организаторите на 27 април“

Апелацискиот суд Скопје ја укина мерката куќен притвор за Трајко Вељаноски, поранешен претседател на Собранието. Вељаноски беше во куќен притвор за предметот познат во јавноста како...

Мијалков гарантирал дека нема да избега со хипотеки на станови, земјиште, бензиска пумпа, апартмани: Апелацискиот суд го објави решението за притворот

Апелацискиот суд го објави денеска решението со кое му го укина притворот на Сашо Мијалков, поранешниот шеф на УБК и му определи поблаги мерки на претпазливост...

Апелациски суд: Постапено законски по жалбата на оштетените штедачи на Еуростандард банка

Согласно чл. 175 ст.2 од Судскиот деловник, предметите од итна природа веднаш се заведуваат и преку автоматизираниот компјутерски систем за управување со судските предмети и веднаш...