Адеми: Северна Македонија е посветена на реализација на реформите

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Северна Македонија, Арбер Адеми, учествуваше на виртуелната Конференцијата на комисиите за европски прашања на земјите ЕУ...

Адеми повика учебната година да почне: Не се штрајкува кога има одлука за поголема плата

Министерот за образование и наука ги повика директорите и наставниците во основните и средните училишта да се подготват за утрешниот прв училишен ден, затоа што, како што рече, едукацијата на учениците не треба да има застој, а особено не треба да се дозволи разочарување на првачињата кои првпат ќе седнат во училишните клупи