Костадиновска-Стојчевска во Археолошкиот музеј: Силна меѓународна активност во истражувањата

„Во Археолошкиот музеј на РС Македонија се постигнати завидни резултати во реализацијата на тековната програма во делот на теренските истражувања. Тимот на установата работеше на подводниот...

Златната маска на банкнотата од 500 денари во Скопје

Вредниот експонат, што за првпат ја напушти матичната поставка во Народниот музеј во Белград, е еден од 400. вредни артефакти на изложбата во Археолошкиот музеј во Скопје во рамки на одбележувањето на 100 години од откривање на некрополата кај охридско Требениште

СГС „си гази“ – добива тендери за патарини, музеи, училишта, болници

Последниот договор е склучен со новиот Археолошки музеј во Скопје. За обезбедување на музејот во период од една година, СГС ќе искешира 140.000 евра. Ова е седми тендер за обезбедување на државна установа што го доби СГС од почетокот на годината, а сите тие се во вредност од 911.000 евра.