Томиќ кон новинарите: Сонувајте за автомобили и куќи што ги купувам

Австралискиот тенисер со хрватски корени кој некогаш беше пред светла кариера, денеска е во надолен тренд. Арогантно ќе изјави дека нема мотиви на тенисот, здодевно му е на теренот и не пропушта да ги истакне заработените милиони во изминатите години што веројатно му удрија во глава

Израелец за подземјето во тенисот: Мафијата им приоѓа на сите

Амир Вејнтрауб за израелски „Тајмс“ истакна дека непристојни предлози стигнуваат и до најдобрите меѓу кои и Новак Ѓоковиќ. Финансискиот надомест за еден пораз, вели тој, е колку заработката на просечен играч во цела сезона