Лондон го слави платинестиот јубилеј на кралицата Елизабета, кралскиот спектакл го гледа целиот свет

Денеска во Лондон започнаа четиридневните прослави во чест на 70-годишнината на тронот на кралицата Елизабета Втора. Официјалните прослави за платинестиот јубилеј започнаа со Trooping the Color,...