На влезот на Бакингемска палата за посетители денеска е уапсен маж кој кого е пронајдено огнено оружје, соопшти лондонската полиција.

Мажот на возраст од 38 години, чиј идентитет не се открива, уапсен е под сомнение дека носел пиштол за електрошокови.

Тој е на испитување во полиција и за сега не е е обвинет.

Осомничениот е уапсен од обезбедувањето на Бакингемска палата и предаде на полицијата.