Уставен суд: Засега нема барок за Градскиот трговски центар

Градскиот трговски центар, Македонската опера и балет и Националната универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ засега се спасени од барок. Денеска уставните судии со мнозинство гласови одлучија...

Шарена револуција и „Го сакам ГТЦ“ вечерва протестираат заедно

Од здружението потсетуваат дека минатата година на референдум ГТЦ доби повеќе гласови од било кој политичар или партија претходно, и порачуваат дека следува нова жестока борба за спас на еден од главните белези на Скопје