Бектеши: Македонија моментално се снабдува со гас од само еден гасовод од Бугарија од руската компанија Гаспром

Министерот за економија Крешник Бектеши во обраќањето на меѓународната конференција на министрите за енергетика од Западен Балкан, заедно со нивните колеги од Украина, Турција и Азербејџан,...

Бектеши и Николовски уверуваат дека двојно ќе се зголемат количините на суровина за масло за јадење

Министрите за економија и за земјоделство, Крешник Бектеши и Љупчо Николовски денеска соопштија дека снабдувањето со сончоглед е стабилно и дека државата во континуитет увезува сурово...