Бугарски извори: Договорено е компромисно име за Самоиловата тврдина во Охрид

Бугарската агенција БГНЕС која често ги отсликува ставовите на официјална Софија во спорот со Македонија, објави дека во документот предложен од францускиот претседател Макрон се предвидува...

Провокации од Софија виа Скопје: Северна Македонија е далеку од европскиот пат

„Посетата на бугарската делегација на отворањето на културните клубови предизвика голема бура во медиумите во Северна Македонија. Со ваквиот однос на македонската влада, опозиција и македонскиот...

БГНЕС: Бугарија помогна на над 15.000 Македонци да се вратат дома

Меѓу нив и ќерка на актуелен министер во македонската Влада, блиски роднини на опозициски пратеници и познати личности од јавниот живот, јави бугарската агенција БГНЕС, повикувајќи се на дипломат кој инсистирал на анонимност