Нови кривични за екс градоначалникот Талески за набавка на нафта

Секторот за внатрешни работи-Битола до Основното јавно обвинителство Битола поднесе кривична пријава против поранешниот градоначалник на Битола Владимир Талевски (59) за сторено кривично дело „Злоупотреба на службена...

Ниту ќе се населуваат бегалци во Македонија, ниту ќе се градат станови

Ниту ќе се населуваат бегалци во Македонија, ниту ќе се градат станови за нив - категорично изјави денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, која во Битола учествуваше како гостин на седница на Советот на општината